• Imprimeix

Nens i CAT112

El web del CAT112 ha introduït uns jocs interactius perquè els més petits (i els que no ho són tant) memoritzin el telèfon d’emergències i aprenguin quan s’hi ha de trucar i quan no. Els diferents jocs estan separats al menú principal en dos grups d’edat (0-6 anys i 7-13 anys) i, un cop a dins, es pot escollir entre jocs de memòria, d’associació, trencaclosques o sopes de lletres.

A cada franja d’edat hi ha tres trencaclosques diferents amb la vinyeta d’una emergència (un rescat a la muntanya, un accident de trànsit, un incendi...) i ensenyen amb dibuixos situacions concretes en què s’ha de trucar al telèfon d’emergències.

En el joc de memòria s’han de fer parelles a escollir entre les situacions en què cal trucar al 112 i en aquelles que no s’hi ha de trucar; els professionals d’emergències que hi treballen –policies, bombers, metges, protecció civil, agents rurals-, i els diferents vehicles d’emergències. A més, en cada connexió, el joc de memòria ordena les peces de manera diferent, així que els nens poden tornar-hi a provar sort tants cops com vulguin sense repetir la partida.

La sopa de lletres amaga sis paraules relacionades amb el 112 i el joc de l’associació ajuda a aprendre, sempre amb dibuixos de colors vius, el missatge de quan s’ha de trucar a emergències (fuita de gas, robatori, accident laboral, persona que s’ha perdut, malaltia,...) i quan no s’ha de trucar mai (per fer bromes, per demanar informació, per fer tràmits mèdics,etc.).

És molt important que els nens i nenes sàpiguen què és el telèfon d’emergències 112, per a què serveix i quan cal trucar-hi i quan no. És el mateix telèfon a tots els països de la Unió Europea, per tant és especialment interessant que el coneguin de cara a les vacances si marxeu fora. El CAT112, empresa pública que gestiona el telèfon d’emergències 112 a Catalunya, posa a disposició dels menuts, pares i mares i professorat aquesta eina didàctica per a difondre un servei públic essencial. Un infant informat és un infant protegit.