• Imprimeix

Apps per a dispositius mòbils

App Store Google Play

Nova APP per trucar al CAT112 amb geolocalització

El Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya posa a disposició dels ciutadans una APP gratuïta per a telèfons mòbils que permet l’enviament automàtic de les coordenades de localització de la persona que truca al telèfon 112 per alertar d’una emergència.

L’APP My112, desenvolupada per el CAT112 conjuntament amb Telefonica, es gratuïta i esta disponible per a sistemes Android i iOS. Geolocalitzar la trucada de forma automàtica aumenta la capacitat de resposta dels cossos d’emergències.

La localització es especialment indicada per a casos en que la persona que pateix l’emergència o que es testimoni, no sap on es troba exactament (zones rurals, en trajectes per carretera, etcètera).

App Store Google Play

112 Accessible

Des del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya hem posat en marxa dues aplicacions per a telèfons mòbils intel·ligents, pensant en facilitar l’accés al telèfon d’emergències 112 de Catalunya. Amb aquest sistema garantim l'accés universal de totes les persones, sigui quina sigui la seva condició, a serveis fonamentals com les emergències.

La primera aplicació, presentada el 2013, permet a les persones sordes comunicar-se amb el telèfon d'emergències 112 a través de pictogrames, vídeos en llengua de signes en català i castellà, i un servei de geolocalització.

L'aplicació funciona a partir de tres pictogrames que corresponen als tres motius més comuns de trucades al 112: les emergències mèdiques, les policials i les relacionades amb els bombers i l'extinció d'incendis. Quan l'usuari ha seleccionat l'opció convenient, pot escollir diverses situacions, per exemple, maltractaments, agressions, suïcidis, accidents, incendis o malalties, etc. Amb aquesta aplicació millorem l’autonomia de les persones sordes, que ara poden col·laborar amb la ciutadania.

Pots sol·licitar aquest servei a la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) a través del seu lloc web, ja que l'entitat s'encarrega de distribuir i canalitzar l'eina a les 32 associacions federades, a l'Associació Provincial de Laringectomitzats de Lleida al seu lloc web, i a la Federació d'Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes (ACAPPS) a través de l'adreça de correu electrònic: administracio@acapps.org. 

A més de l’app específica per a persones sordes, oferim altres alternatives a la trucada telefònica, l'SMS i el Fax

SMS al telèfon 679 436 200

Descarregueu-vos la guia de butxaca

Fax al 900 500 112

Enviar el document on es pot indicar, assenyalant el dibuix concret, de quin tipus d'emergència es tracta.