• Imprimeix

Cobertura 112

El CAT112 posa a disposició dels ciutadans un mapa en què podeu consultar la ubicació dels pals senyalitzadors que indiquen zones de cobertura per poder trucar al telèfon 112 en cas d’emergència en zones on, en general, no n’hi ha. També podeu consultar els refugis de muntanya des dels quals es pot contactar amb els serveis d'emergència, ja sigui perquè disposen de cobertura, perquè hi ha un guarda (en temporada) amb telèfon satèl·lit o polsador d'emergència.*

A Catalunya, aproximadament al 25% del territori no hi ha cobertura de telefonia mòbil de cap mena. Per trucar al telèfon d’emergències 112 des d’un telèfon mòbil, cal que al lloc on ens trobem hi hagi cobertura d’alguna companyia, encara que no sigui la que tinguem contractada.

A Catalunya, la major part de les zones sense cobertura mòbil de cap mena són d’alta muntanya o rurals remotes. Malgrat això, el CAT112 senyalitza punts on sí que hi ha cobertura en les rutes de senderisme que transcorren per aquestes zones en què, en general, no hi ha cobertura. Els pals serveixen per saber que en aquella petita zona sí que hi ha cobertura. D’aquesta manera, si un grup d’excursionistes pateixen o són testimonis d’una emergència en un d’aquests recorreguts, poden desplaçar-se fins a l’últim pal senyalitzador que han passat per alertar els operadors del telèfon d’emergències 112. Els pals senyalitzadors disposen d’una matrícula que inclou xifres i lletres per tal d’identificar quin pal és exactament i que els operadors del telèfon 112 sàpiguen de forma automàtica des d’on truca el ciutadà que vol avisar de l’emergència.

També podeu consultar els refugis de muntanya des dels quals es pot trucar al 112 perquè disposen de cobertura mòbil, bé disposen d’un telèfon via satèl·lit (mentre estigui el Guarda), o disposen d'un polsador d'emergència . En els refugis hi ha una placa amb un número de matrícula. Dient aquest número a l’operador del CAT112, sabrà on es troba la persona que truca.

Amb l’ajut d’aquest mapa, es poden planificar excursions que passin per les zones on hi ha pals del CAT112, prevenint el fet que, en cas d’emergència, ens trobem sense la possibilitat d’avisar els cossos d’emergències.

* La informació de cobertura de telefonia mòbil, facilitada pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació, adscrit al Departament de Presidència, a partir d’un servidor extern, es correspon amb la representació de la cobertura teòrica que ofereixen diferents operadors. Per tant, podem trobar discrepàncies entre aquesta i la cobertura real. Podeu consultar més informació al seu cercador de cobertura.

Funcionament del Filtre

Es mostrarà en el mapa els punts que coincideixin amb els criteris de cerca següents:

  • Matricula.
  • Descripció de la localització.
  • Municipi.
  • Comarca.
  • Província.
Data d'actualització:  18.03.2016